Hlavní obsah

Mexičané odhalili obrovskou továrnu na drogy, zajistili 20 tun chemikálií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexické jednotky zajistily obrovskou výrobnu drog ve státě Jalisco u tichomořského pobřeží. Na 18hektarovém pozemku se jim podařilo zajistit 20 tun návykových látek a dalších chemikálií v různých fázích výroby.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Mexiku objevili obrovskou laboratoř na výrobu drog pod širým nebemVideo: Reuters

 
Článek

"Přesně je to 19 278 kilogramů rozličných substancí, ale experti budou muset teprve určit, jak velké množství drog se z toho dalo vyrobit," řekl agentuře Reuters mluvčí armády Gilberto Hernandez. Není však známo, zda byl někdo při rozsáhlé razii zatčen, a zveřejněna nebyla ani identita vlastníků pozemků, na kterých výroba drog probíhala.

Zdejší oblast podle znalců poměrů spadá do působnosti nejhledanějšího šéfa narko-kartelu Joaquina "Prcka" Guzmána z gangu Sinaloa. Továrna na drogy umístěná v hornatém, hojně porostlém terénu, produkovala drogy především pro Spojené státy.

Mexický prezident Felipe Calderon se během pětileté vlády soustředil na vojenskou kampaň proti narko-kartelům. Tato drogová válka si podle odhadů vyžádala 46 000  obětí na lidských životech a Calderonova strana ve vleklém konfliktu přišla o podporu voličů.

Reklama

Související témata:

Související články

Mexická policie našla pět useknutých hlav

Mexická policie našla v severomexickém městě Torreon useknuté hlavy pěti lidí, kteří se zřejmě stali oběťmi násilí mezi drogovými gangy. Po tělech se stále...

Výběr článků

Načítám