Hlavní obsah

Po srážce desítek aut v kanadském ledovém blizardu zůstali dva mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva lidé zahynuli v mrazivém blizardu po řetězové silniční nehodě v kanadské provincii Ontario, kde se na dálnici 402 srazilo 25 aut. Další čtyři osoby utrpěly podle agentury Reuters vážná zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ve sněhové bouři se v Ontariu srazilo 25 autVideo: Reuters

 
Článek

V havárii uvízly i dva vozy hasičů, policisté a ambulance, vyslané po zavolání na tísňovou linku. Hlavní příčinou havárie byla zřejmě špatná viditelnost, protože podle svědků nebylo ve sněhové vánici vidět na krok.

Kanadští meteorologové vydali varování před blizardy s rychlostí větrů až 100 kilometrů v hodině. Kromě špatné viditelnosti navíc vznikaly na silnicích silné námrazy. Policie kvůli povětrnostním podmínkám také dlouhé úseky dálnic 401 a 402, které jsou důležitými dopravními tepnami v provincii, raději uzavřela.

Oblast Vancouveru zasáhlo silné sněžení, které vedlo úřady k uzavření škol a omezení veřejné dopravy. Postupně zesílená sněhová nadílka zavalila i další kanadská města. Závěje na několika místech narušily v Ontariu dodávky elektrického proudu pro celkem 80 000 obyvatel.

Reklama

Výběr článků

Načítám