Hlavní obsah

Nabízel mi volné manželství ve třech, tvrdí o kandidátovi na prezidenta USA exmanželka

– Washington

Možný republikánský soupeř Baracka Obamy o prezidentské křeslo Newt Gingrich navrhoval své druhé choti "volné manželství", v němž by kromě právoplatné ženy mohl žít i s milenkou. V rozhovoru pro televizní stanici ABC to ve čtvrtek prohlásila druhá Gingrichova manželka Marianne.

Foto: Jason Reed, Reuters

Newt Gingrich si po druhém rozvodu vzal svoji asistentku Callistu (v pozadí).

Článek

"Navrhl mi volné manželství, ale já jsem to odmítla. To přece není žádné manželství," prohlásila v televizi žena, s níž se Gingrich rozvedl v roce 2000 poté, co si začal románek se svou poslaneckou asistentkou. Callista Biseková se pak stala jeho třetí manželkou.

Podle Marianne Gingrichové její exmanžel provozoval styk s Callistou Bisekovou v ložnici washingtonského bytu Gingrichových. Gingrich manželce nabídl rozvod jen pár měsíců poté, co lékaři Marianne Gingrichové zjistili roztroušenou sklerózu. "Doktoři ho přitom varovali, že nemám být vystavena stresu," řekla novinářům.

Detail z Gingrichova osobního života vyšel na povrch pouhé dva dny před důležitými primárkami ve státě Jižní Karolína, kde se má bývalý předseda Sněmovny reprezentantů utkat s dosavadním favoritem republikánského klání, bývalým massachusettským guvernérem Mittem Romneym.

Gingrich na sdělení své bývalé manželky reagoval v televizní stanici NBC. Prohlásil, že o své bývalé ženě nemůže říci nic špatného. Jeho příbuzní prý poslali televizi ABC protestní dopis, v němž si stěžovali na "vměšování do rodinných záležitostí starých víc než deset let".

Reklama

Výběr článků

Načítám