Hlavní obsah

Americká dívka omylem deportovaná do Kolumbie je zpět u rodiny

Patnáctiletá americká dívka Jakadrien Lorece Turnerová, která byla loni v květnu omylem vyhoštěna do Kolumbie, se opět sešla se svou rodinou. Podle agentury AP v pátek přiletěla z Kolumbie do Spojených států. Imigrační úřad uvedl, že se Turnerová opět sešla s rodinou v pátek večer.

Foto: repro WFFA

Jackadrien Turnerová

Článek

Americká média informovala, že úřady loni deportovaly tehdy ještě čtrnáctiletou dívku poté, co byla v dubnu zatčena kvůli krádeži v Houstonu. Turnerová však tvrdila, že je 21letá Kolumbijka Tika Lanay Córtezová. [celá zpráva]

Případ stále není zcela objasněn. Ví se však, že mladá Američanka utekla v listopadu 2010 z domova v Dallasu a od té doby také byla na seznamu pohřešovaných osob.

V listopadu se ji zde podařilo najít americkým policistům ve spolupráci s místními úřady v kolumbijské metropoli Bogotá. Kolumbijské úřady tvrdí, že tam dostala bydlení a zaměstnání v telefonickém zákaznickém centru.

Úřady ji deportovaly přesto, že neuměla španělsky a neměla žádný kolumbijský doklad totožnosti.

Americká Imigrační a celní služba (ICE) se brání, že u Turnerové nenašla nic, co by odporovalo jejím vymyšleným tvrzením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám