Hlavní obsah

Brit, který měl v Kostarice ubodat Češku, si četl příručku o útocích nožem

Novinky, val

Policejní vyšetřovatelé zveřejnili obsah zavazadla 20letého Alfreda Saunderse, který je podezřelý z ubodání o dva roky starší Češky v Kostarice. Mezi jeho věcmi byla například příručka britských speciálních sil SAS, v níž se píše o boji s nožem nebo sexuálně motivovaných útocích.

Foto: Reuters

Policisté odvádějí zatčeného mladíka

Článek

Brit měl v zavazadle několik knih. Jednou z nich byla příručka The SAS Self Defence Handbook od Johna Wiesemana, který strávil déle než čtvrt století v britské speciální jednotce SAS. V jedné z kapitol například popisuje boj s nožem, obsahuje také ilustraci muže, který seshora bodá svou oběť. V knize je i kapitola o sexuálně motivovaných útocích.

Dvacetiletý Brit si údajně četl i v knize The Want-Ad killer, kriminálním příběhu inspirovaném americkým sériovým vrahem Harvey Louisem Carignanem, který byl odsouzen za dvojnásobnou vraždu mladých žen. Obě oběti přitom připravil o život na odlehlých místech mimo město.

Procestoval sedm zemí za dva týdny

Alfred Saunders měl u sebe podle deníku The Daily Telegraph v době činu také sbírku citátů britského státníka Winstona Churchilla, knihu mapující historii italské mafiánské organizace Cosa Nostra nebo Red Heat, knihu o americké tajné válce proti komunistickým vůdcům.

Nové informace rovněž poodhalily Saundersovu cestu z Evropy do Ameriky. Podle jeho cestovních dokladů odletěl 13. prosince z londýnského letiště Heathrow do New Yorku. Zůstává ale otázka, jak mohl projít imigrační kontrolou tamního letiště J. F. Kennedyho, když byl v hledáčku Interpolu.

Z New Yorku Saunders zamířil navazujícím letem do Miami a odtud pokračoval autobusem několik tisíc kilometrů napříč jihovýchodem Spojených států a Střední Amerikou. Během dvou týdnů tak procestoval celkem sedm zemí. Podle údajů policie po cestě poslouchal amerického rappera Eminema. Zpáteční cestu plánoval na 12. března.

Muž je podezřelý z vraždy 22leté Češky, která 28. listopadu v Kostarice utrpěla 15 ran nožem. Byla nalezena zakrvácená ve spacím pytli ve stanu. Incident se odehrál na ekofarmě nedaleko hranic Kostariky s Nikaraguou. Podezřelého se podařilo ihned po útoku zadržet.

Čtěte také:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám