Hlavní obsah

Brit šmíroval Češku v Kostarice při koupání, pak chtěl zničit důkazy

Novinky, val

Policejní vyšetřování vraždy 22leté Češky, která se odehrála minulou středu, přineslo nové skutečnosti. O dva roky mladší Brit totiž dívku údajně sledoval k nedaleké řece, kde ji pozoroval při koupání. Policisté spekulují, že ho při tom Češka vyfotila a on se za ní vydal zničit důkazy.

Foto: Reuters

Policisté odvádějí zatčeného mladíka

Článek

Vyšetřovatelé odhalily stopy vraha i jeho oběti vedoucí k nedaleké řece, kam se lidé z ekofarmy chodili koupat. Alfred Alexandros Mill Saunders tam Češku údajně sledoval. „Pracujeme na předpokladu, že zjistila, že ji ten chlap šmíroval, když se koupala v řece,“ řekl deníku The Daily Telegraph vyšetřující policista Gabriel Cordoncillo.

Vzhledem ke skutečnosti, že se policii nepodařilo najít fotoaparát ani mobilní telefon oběti, pracují policisté také s verzí, že dívka svého vraha během koupání vyfotila a on ji pak napadl ve snaze zničit důkazy.

Tuto verzi potvrzuje také nový fakt, že na těle dívky nebyla nalezena žádná zranění sexuální povahy, ačkoli předchozí zprávy tvrdily, že útok byl sexuálně motivován a muž údajně před činem obtěžoval i další ženy. Dívka byla nalezena ve stanu s 15 ranami v obličeji, krku a hrudníku. [celá zpráva]

Nůž vzal útočník údajně v kuchyni na farmě.

Saunderse zadržel po činu otec provozovatele farmy Peter Donati. Údajně zaslechl křik, a když přišel ke stanu, z něhož se ozýval, vycházel z něj právě Mill. "Posvítil si na něj pochodní a viděl, že má krev na obličeji a na šatech. Mezitím mu přišla na pomoc jeho žena a spolu muže svázali," popsal situaci vyšetřovatel Johny Morales.

Po vrahovi šel Interpol

Už dříve se ukázalo, že byl Alfred Alexandros Mill Saunders, pocházející ze západního Londýna, na seznamu zločinců Interpolu. Patrně kvůli používání střelných zbraní a výbušnin a kvůli sexuálně motivovanému útoku. [celá zpráva]

Podle některých informací byl v době útoku pod vlivem drog. [celá zpráva]

Saunders žil v Londýně se svou matkou Catií Galatariotouovou, známou britskou psychoanalytičkou. Jeho otec Max Saunders je profesorem angličtiny na londýnské King´s College. Rodiče jsou rozvedeni.

Jak dlouho byl Brit na cestách, není jasné, podle policie ale razítka v pasu svědčí o tom, že byl v Číně a v Nikaragui.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám