Hlavní obsah

Zmrzlé tělo vraždícího veterána z Iráku našli v rezervaci ležet ve sněhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pátrání po veteránovi z Iráku, který o víkendu zabil strážkyni přírodní rezervace Mount Rainier ve státě Washington, skončilo v pondělí nálezem jeho mrtvého těla. Čtyřiadvacetiletý Benjamin Colton Barnes ležel bez známek života obličejem ve sněhu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli pátrání po střelci v rezervaci vypukly manévryVideo: Reuters

 
Článek

„Měl na sobě jen triko, džíny a jednu tenisku, to bylo vše,“ řekl mluvčí šerifa okresu Pierce County Ed Troyer. Příčina smrti se teprve zjišťuje.

Troyer dodal, že policisté rovněž našli Barnesovo auto, v němž byly zbraně, ochranná vesta a další vybavení pro přežití v přírodě.

S pátráním po vojákovi, jenž byl v letech 2007 a 2008, tedy v době největšího sektářského násilí, nasazen v Iráku, pomáhala i helikoptéra. Útočník pátračům unikal i v potocích, aby bylo obtížnější ho vystopovat.

Foto: ČTK/AP

Podezřelý veterán z války v Iráku Benjamin Colton Barnes

Ozbrojený s depresemi

Mladý voják trpěl posttraumatickým stresovým syndromem a rozešla se s ním partnerka, jež také usilovala o to, aby soud Barnesovi zabránil ve styku s jejich dítětem. U veterána z Iráku údajně propukaly záchvaty vzteku a měl deprese. Doma měl přitom množství zbraní.

Rozsáhlé pátrání po Barnesovi bylo spuštěno v neděli poté, co zastřelil 34letou strážkyni rezervace Margaret Andersonovou, jež se snažila zastavit jeho vůz. Záchranáři se k vážně zraněné Andersonové nemohli hodinu a půl dostat, protože po nich útočník neustále střílel. [celá zpráva]

Barnes byl rovněž spojen s dřívější střelbou na silvestrovském večírku v Seattlu, kde byli zraněni čtyři lidé, z nichž dva jsou v kritickém stavu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám