Hlavní obsah

V USA uzavřeli národní park, honí vraždícího veterána z Iráku

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seattle

Přírodní rezervace Mount Rainier v americkém státě Washington je od neděle uzavřená. Policisté se v ní pokoušejí dopadnout 24letého veterána války z Iráku, který je podezřelý, že v neděli zabil strážkyni parku Margaret Andersonovou, uvedl deník Los Angeles Times.

Foto: Robert Sorbo, Reuters

Uzavřený vstup do parku u hory Rainier.

Článek

Andersonová byla zabita na Nový rok, když se vlastním vozidlem pokusila zastavit auto podezřelého 24letého Benjamina Coltona Barnese, který v 10:20 místního času (19:20 SEČ) rychle projel kontrolou, aniž by zastavil. Pronásledoval ho jeden strážce parku, zatímco Andersonová se mu pokusila zablokovat cestu v autě. Střílel po obou, ale zabil jen ji.

Foto: Reuters

Policisté v parku u hory Rainier.

Pak vystoupil a dál pokračoval pěšky.

Foto: ČTK/AP

Zabitá strážkyně parku Margaret Andersonová

V tu dobu se chystala na horu Mount Rainier vysokou 4392 metrů, z níž je nádherný výhled, vystoupit velká skupina turistů. Noc v turistickém středisku strávila asi stovka turistů, které hlídalo několik policistů.

Foto: ČTK/AP

Podezřelý veterán z války v Iráku Benjamin Colton Barnes

Po Barnesovi, který je hledán ve spojitosti s dalšími střelbami, pátrá v rozlehlém a sněhem pokrytém parku o rozloze 953 kilometrů čtverečních asi 150 policistů.

Foto: Robert Sorbo, Reuters

Hora Rainier.

Policie jej ve sněhu stopuje, mluvčí šerifa Ed Troyer ale řekl: „Jsme přesvědčeni, že máme jeho stopu, ale on je před námi. Nevíme, jaké má zdroje. Víme, že má zbraň, ale nevíme kolik. Jsme ve velmi nebezpečné situaci.“ Podle svědků má s sebou minimálně jednu pušku, může ale jít o poloautomatickou nebo dokonce automatickou zbraň.

Foto: Reuters

Jeden ze zástupců šerifa v parku u hory Rainier.

Policisté proto spoléhají na nasazení vrtulníku, který by pomohl odhalit jeho úkryt. Barnes má nejen zkušenosti z Iráku, ale prodělal i kurzy přežití. V autě byla nalezena další zbraň a protistřepinová vesta.

Foto: ČTK/AP

Podezřelý veterán z války v Iráku Benjamin Colton Barnes

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám