Hlavní obsah

Mladou Češku v Kostarice ubodal Angličan

– San José • Aktualizováno

Policie v Kostarice vyšetřuje vraždu mladé Češky. Žena byla ve středu v táboře Aguas Claras v okrese Upala poblíž hranice s Nikaraguou ubodána, informovala agentura EFE. Policie zadržela podezřelého.

Článek

Dvacetiletý Angličan podle policie zasadil o dva roky starší Češce několik bodných ran. Motiv není zatím znám. Místní média ale spekulují, že mladík chtěl dívku znásilnit, ta se ale bránila, proto ji ubodal. Měla nejméně deset ran v oblasti hrudníku, krku a obličeje.

Událost se stala v táboře, který slouží jako základna profesionálních i amatérských přírodovědců ke studiu biodiverzity v okolních pralesích. Osadu provozuje italská rodina.

Podle vyšetřovací zprávy přijela mladá Češka do země 10. prosince, Angličan jen den před vraždou. Podezřelý skončil v poutech krátce po činu. Když ho policisté zatýkali, měl ještě na sobě zakrvácené oblečení. V jeho stanu vyšetřovatelé našli i nůž.

Mladík byl obviněn z vraždy, tělo Češky bylo převezeno k pitvě.

Dvojice měla stany jen pár metrů od sebe. Policii vzburcoval majitel tábořiště, když v noci uslyšel ženský křik.

Oblast patří k nejbezpečnějším

Ironií osudu je, že severní Kostarika podle statistiky tamní prokuratury vydané ve čtvrtek patří k nejbezpečnějším územím státu. V provincii Alajuela, kde okres Upala leží, došlo loni k asi pěti tisícům násilných trestných činů. To je jen o několik set více než v „nejklidnější“ sousední provincii Guanacaste. Smutnou statistiku vede s 22 tisíci zločiny metropole San José.

Reklama

Výběr článků

Načítám