Hlavní obsah

Obama byl na Havaji hřejivě přivítán, chlapeček mu strčil ruku do pusy

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kaneohe

Na Boží hod vánoční zavítal prezident Spojených států Barack Obama na Havaj. Při návštěvě námořní základny v Kaneohe na sebe však strhl pozornost někdo úplně jiný. Srdce Američanů si získalo miminko, které před televizními kamerami strčilo prezidentovi ruku do pusy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Chlapeček strčil prezidentu Obamovi ruku do pusyVideo: Reuters

 
Článek

Svou první chvilku slávy prožil Cooper Wagner ve svých osmi měsících. Zatím sice není jasné, zda bude následovat šlépěje svého otce Grega Wagnera, vyznamenaného válečného veterána námořnictva, jisté ale je, že se jako jeden z hrstky Američanů bude moci chlubit velmi blízkým kontaktem s prezidentem Spojených států.

„Je zvědavý a na svůj věk také hodně společenský,“ řekl Jimmy Wagner, dědeček osmiměsíčního Coopera, jehož oba rodiče pochází z Memphisu v Tennessee.

„Samozřejmě, že jsem okamžitě strnul. Cože to udělal? Prezidentovi? Nu dobrá,“ popsal svou reakci na Cooperovo gesto dědeček.

Bezprostřední dětské chování

Celé to ale začalo nevinně, Jimmy Wagner chtěl po svém synovi Gregovi, aby pořídil decentní fotky Coopera s prezidentem. Tento neškodný požadavek se ale zvrtl a výsledek měl k nenápadnosti hodně daleko. Bezprostřední Cooper vzal totiž situaci doslova do svých rukou.

Foto: Profimedia.cz

Osmiměsíční Cooper Wagner vzal setkání s prezidentem Barackem Obamou do svých rukou

„Nebylo na tom naprosto nic decentního, strčit ruku do prezidentových úst,“ poznamenal před kamerami regionální televize WMC dědeček.

Fotky i video obíhají internet

Video z prezidentovy návštěvy oběhlo svět a stalo se hitem americké televize NBC v pořadu The Today Show. Fotky Coopera s prezidentem je možné najít také na internetu, jedna z nich se objevuje dokonce i na sociální síti jako "fotka dne" v prezidentově kampani pro rok 2012. Vysloužila si tam více než tisíc komentářů a ještě osmkrát tolik lidí si ji oblíbilo.

„Cooper byl zkrátka jen sám sebou. Myslím si, že se jen pokoušel prezidenta přivítat,“ dodal na závěr dědeček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám