Hlavní obsah

Aukce předmětů z Jacksonova domu vynesla milión dolarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Předměty z domu, v nich žil do své smrti zpěvák Michael Jackson, se prodaly na sobotní aukci za téměř milión dolarů (19 miliónů korun). Prodej trval celý den a aukční síň Julien's Auctions původně předpokládala, že se předměty prodají za 200 000, maximálně 400 000 dolarů (3,8 až 7,8 miliónu korun).

Článek

Dle agentury AP byl největší zájem o tabuli, která bývala v kuchyni a na niž zpěvákovy děti napsaly Miluji tě, tati. Prodala se za 5000 dolarů (97 000 korun). Skříň, na jejíž zrcadlo si psával vzkazy Jackson sám, vynesla 25 750 dolarů.

V aukci byly kusy nábytku i díla umělců, která měl Jackson v losangeleském pronajatém domě na North Carolwood Drive, v němž se připravoval na nové koncertní turné. Zemřel v červnu 2009 na předávkování anestetikem propofol, jež používal jako uspávací prostředek pod dohledem lékaře. Letos v listopadu byl jeho lékař Conrad Murray odsouzen ke čtyřem letům vězení za neúmyslné zabití. [celá zpráva]

Mezi předměty, které se měly původně prodávat, bylo i čelo postele, v níž zpěvák zemřel. Na žádost příbuzných byla ale tato položka z aukce stažena. Za 15 360 dolarů se však prodala rohož, která byla pod postelí.

Ředitel aukční síně Darren Julien slíbil, že veškerý výtěžek z prodeje předá Jacksonovým dětem a matce Katherine.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám