Hlavní obsah

Tisíce mrtvých ptáků pokryly parkoviště, spletly si jej s jezerem

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Parkoviště u obchodního domu Walmart v americkém městě St. George v Utahu je plné mrtvých a raněných ptačích těl. V noci na úterý si ptáci zmateni bouřkovými mraky spletli rozsáhlou zasněženou plochu s vodní hladinou, kde chtěli nabrat síly.

Článek

Podle serveru The Spectrum se jednalo o stěhovavé potápky, které měly namířeno do Mexika. „Bouřkové mraky nad městskými světly způsobily, že zasněžené parkoviště vypadalo jako plochá vodní hladina,“ řekla Teresa Griffinová z utahského oddělení přírodních zdrojů.

Ptáci se vrhli směrem k zemi, aby si odpočali, tisíce z nich ale nalezly na zasněžené zemi smrt. Dalších několik tisíc utrpělo vážná zranění.

Podle Griffinové začaly hned druhý den na místě záchranné akce a do úterního večera se podařilo zachránit dva tisíce zraněných potápek. „Jsou všude,“ popsala. „Pracujeme nonstop. Všichni naši zaměstnanci projíždí kolem a sbírají jejich těla.“

Dodala, že nic podobného ani horšího během své 15leté kariéry neviděla. Podobné situace už prý sice zažila, ještě nikdy ale nebyla ptačí těla rozeseta na tak velkém prostoru.

Zatím nebyly nahlášeny žádné škody na majetku ani lidská zranění. Přeživší ptáky umístili záchranáři na nezamrzlé vodní plochy v okolí. Tak mají podle odborníků větší šanci na přežití.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám