Hlavní obsah

Jacksonův lékař tvrdí, že nemá peníze na právníka

Los Angeles

Lékař Conrad Murray odsouzený za neúmyslné zabití zpěváka Michaela Jacksona požádal pro odvolací řízení o státem placeného právníka. Sám si nemůže dovolit náklady na právníka hradit, uvedla ve středu agentura Reuters.

Foto: Robyn Beck, Reuters

Lékař Michaela Jacksona Conrad Murray u soudu

Článek

Může ale jít o cílený tah, protože Murraymu hrozí vysoké odškodné pro Jacksonovu rodinu. Žalobci požadují 101,8 miliónu dolarů plus úroky.

Lékařův dosavadní právník Charles Peckham také v úterý kritizoval podmínky Murrayho vězení. Lékař je podle něj držen na samotce a při Peckhamově návštěvě ve vězení byl spoután tak, že se nemohl ani poškrábat na nose.

"Zacházet s ním jako s Hannibalem Lecterem je urážlivé," přirovnal Peckham podmínky Murrayho věznění k postavě kanibala z filmu Mlčení jehňátek. "Je to muž, který zachraňoval životy, udělal chybu a teď se s ním zachází jako s masovým vrahem," stěžoval si právník.

Vedení věznice uvedlo, že umístilo Murrayho na samotku kvůli jeho bezpečnosti. Obávalo se možného napadení lékaře ze strany ostatních vězňů, protože lékař "je známá osobnost a je spojený s Michaelem Jacksonem".

Murray byl v listopadu odsouzen ke čtyřem letům vězení za to, že v červnu 2009 podal Jacksonovi smrtící dávku silného anestetika propofol, které zpěvák užíval jako prostředek na spaní. [celá zpráva]

Počátkem prosince lékař oznámil, že se proti rozsudku odvolá, zatím ale nesdělil, na čem chce své odvolání založit. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám