Hlavní obsah

Desetiletý ubodal kvůli počítačové hře matku i prarodiče, pak ho zabil kamarád

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buenos Aires

Policie v Argentině vyšetřuje vraždu v rodině 10letého chlapce z Algarrobalu na západě země. Hoch tam měl v hádce kvůli hraní počítačových her ubodat svoji adoptivní matku i oba prarodiče, načež měl začít nožem ohrožovat i svého o tři roky staršího kamaráda. Ten ho pak v údajné sebeobraně zabil. Událost ale provázejí rozpory.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Třináctiletý chlapec zabil desetiletého, který měl předtím zavraždil matku a prarodičeVideo: Reuters

 
Článek

Krvavá událost se stala minulý týden ve čtvrtek a třináctiletý hoch je jediným jejím účastníkem, který přežil. Jeho verze příběhu však má trhliny.

Desetiletý hoch jménem Ezequiel údajně vytáhl na adoptivní matku Moniku Miguelovou kuchyňský nůž, protože mu bránila v hraní her. Později měl ubodat i svoje prarodiče. Když začal ohrožovat svého staršího kamaráda, byl v sebeobraně zneškodněn.

Okolí ale tvrzení přeživšího zpochybňuje. „Nechápu a nevěřím, že vyhublý desetiletý kluk mohl zabít tři lidi,“ citovala agentura Reuters jednu z rodinných známých. Ve stejném duchu se vyjádřil i Ezequielův kmotr Ruben Molina. Připustil nicméně, že se chlapec často rozzuřil. „Nikdy bychom si ale nemysleli, že může zajít tak daleko,“ poznamenal Molina.

Třináctiletého Ezequielova kamaráda nyní zkoumají soudní psychiatři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám