Hlavní obsah

Třináctiletého chlapce podezřívají ze zavraždění čtyř lidí

Třináctiletý chlapec v Argentině čelí podezření, že zavraždil svého kamaráda, jeho matku a prarodiče. Hoch se k vraždě kamaráda přiznal, ostatní však podle něj usmrtil kamarád sám.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Mladík se už přiznal, že údajně v sebeobraně ubodal svého desetiletého přítele, policie ale nevylučuje, že se podílel na všech čtyřech krvavých skutcích, ani že mohlo jít o komplot obou chlapců proti dospělým, napsal v sobotu argentinský list Clarín.

Zakrvácená těla byla nalezena v domě ve městě Las Heras. Podezřelý mladík si tam s kamarádem hrál na počítači. Náhle přiběhl zakrvácený přes ulici domů, kde řekl, že neznámý muž při přepadení zabil jeho kamaráda, kamarádovu matku a oba prarodiče.

Později ale před prokurátorkou přiznal, že zabil svého přítele v sebeobraně poté, co on ubodal své rodinné příslušníky. Chlapce prý přepadl záchvat vzteku, když ho matka vyzvala, aby si oblékl tričko.

Do 16 let bez odpovědnosti

Podle informací argentinského listu byl zavražděný desetiletý chlapec od tří let léčen na psychiatrii s diagnózou schizofrenie. Zavražděná 49letá žena ho adoptovala jako devítiměsíčního. Chlapec byl opakovaně agresivní a násilnický vůči mladším školákům, takže byl před necelým měsícem vyloučen ze školy.

Mladík podezřelý ze čtyřnásobné vraždy žil u své babičky, protože ho matka opustila. Nyní byl prozatímně umístěn do psychiatrického zařízení. Mladiství, kteří ještě nedosáhli věku 16 let, nejsou v Argentině trestně odpovědní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám