Hlavní obsah

Odsouzený pedofil zachránil topící se sebevražedkyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Devětačtyřicetiletý Michael Rogers zachránil život šestnáctileté dívce, která se v sebevražedném úmyslu topila v jezeře v americkém státě Connecticut. Uznání přivolaných policistů ale trvalo jen do doby, než bylo zjištěno, že Rogers je odsouzeným pedofilem šest let se skrývajícím před spravedlností.

Článek

"Nemohl jsem běžet dál a vzít si ji na svědomí," řekl ve středu policistům Rogers, který topící se dívku zahlédl při pravidelném kondičním běhu. Podle tvrzení lékařů by bez jeho pomoci zemřela.

Rogers byl v roce 2001 odsouzen za čtyři případy znásilnění nezletilých. Když byl v roce 2005 ve státě Georgia z vězení podmínečně propuštěn, nedodržel podmínky ochranného dohledu a uprchl na severovýchod USA, kde žije jeho sestra.

V jezeře u města Hamden Rogers nejdřív zachránil topící se dívku, a po ní vytáhl i policistu, který ve snaze děvčeti pomoci zapadl do hlubokého bahna. Dívka prý ve vodě prosila, aby ji Rogers nechal zemřít.

Odsouzený pedofil se policistům představil jako Michael Patrick, nezaměstnaný burzovní konzultant z Manhattanu. Jak se policii podařilo zjistit jeho pravou totožnost, se ve zprávě agentury AP neuvádí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám