Hlavní obsah

Utopil dceru v autosedačce v potoce, prchal přes celé Státy

Novinky,
New Jersey/San Diego

Po týdnu se americkým policistům podařilo dopadnout 27letého Arthura Morgana III., který je podezřelý z vraždy své dvouleté dcery Tierry. Ta byla nalezena utopená v autosedačce v potoce ve státě New Jersey, Otec byl zadržen v noci na středu v kalifornském San Diegu. Podrobnosti uvedl server NJ.com.

Článek

Dům, kde se Morgan skrýval, obklopili policisté vybavení automatickými zbraněmi a brokovnicemi. Morgan nabídl, že nebude klást odpor a vzdá se. Tak se i stalo. Odvedli ho v poutech a obvinili z vraždy. Trest smrti mu však nehrozí, v New Jersey se nevykonává.

Policii zavolala 21. listopadu matka Imani Bentonová, když jí dceru otec nevrátil domů v sedm večer, jak měl. Batole si vzal na základě soudního rozhodnutí, jež mu umožnilo přístup k dceři.

Bentonová žádala, aby při setkání otce s dcerou byl přítomen sociální pracovník, ale to bylo zamítnuto s tím, že její bývalý přítel se už zklidnil. Matka přitom řekla sociálnímu pracovníkovi, že Morgan byl agresivní a několikrát fyzicky napadl ji i dceru.

Mrtvé dítě nalezli druhý den teenageři ve Žraločí řece v oblasti Wall Township v okrese Monmouth asi 30 kilometrů od domova v Lakehurstu. Tělo bylo připoutané k dětské autosedačce a částečně ponořené ve vodě. Pitva zjistila, že dívka zemřela následkem vražedného násilí zahrnujícího potopení pod hladinu.

Týž den byl vydán zatykač na otce kvůli podezření z ohrožení dítěte a z toho, že porušil nařízení soudu, který mu přikázal děvče vrátit.

Od nálezu dítěte začal hon na podezřelého.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám