Hlavní obsah

V USA zadrželi sedm mužů, stříhali amišům bradky a vlasy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V americkém Ohiu provedli razii v táboře odštěpenecké skupiny amišů (amenitů), kteří z nenávisti útočili na jiné amenity a stříhali jim vousy a vlasy. Zadržen byl mimo jiné vůdce skupiny Sam Mullet a tři jeho synové, uvedly AP a BBC.

Foto: Profimedia.cz

Ženatý amenita se neholí. Ilustrační foto

Článek

Několik členů této skupiny v září a říjnu útočilo opakovaně na amiše. Případů bylo více než deset. Mužům stříhali bradky a ženám vlasy. Amišové jsou přesvědčeni, že Bible přikazuje ženám, aby měly dlouhé vlasy a ženatým mužům, aby se neholili.

Důvodem útoků byly rozdíly v pohledu na náboženství mezi většinou amišů a odštěpeneckou skupinou. Mullet tvrdil, že on sám stříhání vlasů nenařídil, ale že nemůže zastavit své syny ani další lidi, aby to nedělali. Podle něj mělo stříhání ukázat amišům v okrese Holmes, že by se měli stydět za to, jak zacházeli s ním a s jeho příznivci. Mullet tvrdí, že amišové v okrese změnili zákony církve.

Problém zločinů vůči amišům je v tom, že ctí zásadu odpouštění, neboť jsou přesvědčeni, že když nebudou odpouštět, Bůh neodpustí ani jim. Proto většinou útoky na sebe nehlásí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám