Hlavní obsah

V neprůstřelném okně Bílého domu našli kulky

Washington
Aktualizováno

V jednom z neprůstřelných oken rezidence amerického prezidenta Baracka Obamy byly nalezeny dvě kulky. Oznámila to ve středu podle AFP bezpečnostní služba Bílého domu. Kulka byla nalezena při vyšetřování páteční střelby u Bílého domu. Podezřelého 21letého Oscara Ramira Ortegu policie dopadla. Je ve vazbě.

Foto: Profimedia.cz

Bílý dům

Článek

Zatím ale není potvrzeno, že kulka má spojitost s páteční střelbou ve vzdálenosti asi 600 až 700 metrů od Bílého domu. Prohlídka fasád Bílého domu stále probíhá, uvedla tajná služba.

"Kulku zastavilo neprůstřelné sklo za historickým vnějším sklem. Další kulka byla nalezena vně Bílého domu," stojí v prohlášení vyšetřovatelů.

Tajná služba, která má za úkol ochranu nejvyšších amerických představitelů, vyšetřuje páteční incident, při kterém bylo slyšet nedaleko Bílého domu střelbu, uvádí prohlášení Bílého domu. [celá zpráva]

Podezřelý je potetovaný

Svědci uvedli, že slyšeli kolem 21:30 místního času střelbu a viděli dvě rychle odjíždějící vozidla.

V souvislosti se střelbou byl vydán zatykač na Oscara Ramira Ortegu-Hernandeze. Jde o potetovaného bílého Latinoameričana. Na pravé ruce má vytetované tři body, na zádech má vytetované své jméno a na krku slovo Israel.

Na stopu podezřelého vyšetřovatele přivedlo jedno z aut odstavených na Constitution Avenue. Byla v něm poloautomatická puška AK-47 registrovaná na jeho jméno. Podezřelý je spojován s jedním ze dvou vozidel.

Ve středu policisté Ortegu dopadli v hotelu na jihozápadě Pensylvánie.

Incident se odehrál v době, kdy je Barack Obama na devítidenní cestě v Austrálii a Indonésii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám