Hlavní obsah

Armádní márnice ztratila ostatky padlých Američanů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Vyšetřovatelé na americké letecké základně Dover Air Force u Newarku na základě upozornění prověřili místní márnici přijímající padlé armádní příslušníky. Zjistili hrubé porušení předpisů. Ve dvou případech byly dokonce ztraceny ostatky mrtvých vojáků, uvedl list The Washington Post

Foto: Profimedia.cz

Američtí vojáci v Afghánistánu

Článek

Šéf letectva Norton Schwartz k tomu poznamenal, že byli potrestáni šéf márnice i dva její civilní zaměstnanci. Nedodrželi předepsané standardy, chyby však nečinili záměrně, dodal s tím, že případ je závažný. „Není nic posvátnějšího než péče o naše padlé s úctou a respektem,“ prohlásil.

Vyšetřovatelé zjistili, že v márnici ztratili kotník jednoho padlého vojáka a k nenalezení byly i části těla mrtvého pilota bojového letounu F-15. Jindy pracovníci márnice připravovali k pohřbu tělo příslušníka námořní pěchoty, jenž v Afghánistánu zemřel po výbuchu nálože nastražené u cesty, přičemž mu zašili ránu na ruce, aniž by to konzultovali s rodinou.

Základna Dover přijala od roku 2003 přes 6300 mrtvých vojáků, kteří většinou padli v Iráku a Afghánistánu.

Reklama

Výběr článků

Načítám