Hlavní obsah

Sněhová bouře v USA si vyžádala již 11 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Nejméně 11 mrtvých si již vyžádala víkendová sněhová bouře na severovýchodě USA. Takto silné sněžení je zde v tomto období nezvyklé a vážně narušilo život obyvatel. Ve státech New Jersey, Connecticut, Massachusetts a částech státu New York byl vyhlášen výjimečný stav.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sněhová bouře v USAVideo: Reuters

 
Článek

Bez elektřiny se od neděle ocitlo více než 3,1 miliónu obydlí a podniků. Někde napadlo až 60 centimetrů sběhu, v newyorském Central Parku ho leží přes sedm centimetrů.

Foto: Adam Hunger , Reuters

Následky sněhové bouře ve Worcesteru ve státě Massachusetts

Sníh je navíc mokrý a těžký, čímž je ničivější, vysvětlil mluvčí záchranářů popadané větve a stožáry a ochromené silnice, železniční tratě a letiště.

Foto: Mike Segar , Reuters

Hromada sněhu z parkoviště před stadiónem v New Jersey

Bouře odchází na sever. V průběhu pondělí by se sněžení mělo podle amerických meteorologů na mnoha postižených místech zmírnit či zcela zastavit. Následky sněhové nadílky, především u dodávek elektřiny, však podle místních úřadů potrvají déle.

Reklama

Související témata:

Související články

Náhlá sněhová kalamita v USA zabila tři lidi

Tři lidé zemřeli a statisíce se ocitly bez dodávek elektrické energie poté, co hustě osídlený severovýchod USA v sobotu zasáhla nečekaně silná sněhová bouře....

Výběr článků

Načítám