Hlavní obsah

Skokanovi se neotevřel padák, pád z 267 metrů přežil

Novinky, Jakub Herzán
Fayetteville

Americký skokan Christopher Ryan Brewer skončil minulý týden v nemocnici poté, co skočil z 267 metrů vysokého mostu a neotevřel se mu padák. Jen díky speciálnímu obleku, který umožňuje plachtění, a vodě, do které spadl, přežil. Jeho zranění jsou ovšem velmi vážná.

Článek

Skokan je po hrůzostrašném pádu ve vážném stavu v nemocnici, utrpěl zlomeninu pánve, poranění plic a páteře. Do řeky pod mostem spadl z ohromné výšky v rychlosti zhruba 110 km/h a svědci uvádí, že zvuk při nárazu byl podobný jako při autonehodě. Je tedy zázrak, že Christopher vůbec přežil.

„Když narazil do vody a já uslyšela ten hrozný zvuk, zastavilo se mi srdce, bylo mi jasné, jaké jsou jeho šance. Jakmile jsme se ale dozvěděli, že je naživu a při vědomí, byli jsme všichni v šoku. Nikdo nechápal, jak mohl takový pád přežít.“ Řekla Meredith Gray, členka přítomného hasičského sboru.

Vážně zraněný muž byl ihned po vytažení z vody převezen do 15 minut vzdálené nemocnice ve městě Charleston, kde se podrobil několika operacím. Jeho stav je nyní stabilizován.

Akce pro skokany je na mostě Gorge Bridge ve městečku Fayetteville povolena vždy jen jeden den v roce a účastní se jí více jak 450 skokanů z celého světa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám