Hlavní obsah

Mexické drogové kartely verbovaly texaské středoškoláky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dallas

Mexické drogové karty v Texasu verbovaly středoškoláky, aby jim na obou stranách mexicko-americké hranice pomohli s pašováním lidí, drog, peněz i zbraní. Uvedl to v pátek podle CNN texaský úřad pro vnitřní bezpečnost. Současně varoval rodiče, že středoškoláci mohou sloužit mexické narkomafii.

Foto: Profimedia.cz

Americký pohraničník u hranice s Mexikem

Článek

Varování přišlo poté, co se v posledních měsících objevilo několik případů, kdy američtí teenageři pracovali pro mexické kartely. Předminulý týden byl dopaden 12letý chlapec, který řídil ukradený pick-up s 400 kilogramy marihuany. Minulý měsíc zase byli dva teenageři vylákáni do Mexika a tam uneseni. Propuštěni byli až po zaplacení výkupného.

„V roce 2009 jsme začali pozorovat případy, kdy kartely začaly používat naše studenty k pašování drog," řekl ředitel odboru Steven McCraw.

„Texaští teenageři poskytli ohromné výhody kartelům, jsou to američtí občané, mluví španělsky a mohou operovat na obou stranách hranice,“ pokračoval McCraw a dodal, že jako nezletilí nemohou být obžalování federálními prokurátory.

Rodiče by měli podle něj promluvit k dětem a vysvětlit jim, jak kartely využívají texaské teenagery a jaká rizika přináší kontakt s těmito bezohlednými organizacemi. Jako řidiči dostávají teenageři padesát dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám