Hlavní obsah

Jackson byl před smrtí skoro slepý, na kožní chodil třikrát týdně

– Los Angeles

Americký popový zpěvák Michael Jackson byl před smrtí už téměř slepý, trpěl problémy s močovým ústrojím a třikrát týdně kvůli kožním potížím navštěvoval dermatologa. Vyplývá to z policejní výpovědi Jacksonova osobního lékaře Conrada Murraye, který je souzen kvůli obvinění z neúmyslného zabití hvězdy.

Foto: MEGAN LEWIS, Reuters

Král popu Michael Jackson

Článek

Podle záznamu výpovědi osmapadesátiletého Murraye, který byl pořízen dva dny po Jacksonově smrti z 25. června 2009, zpěvák nosil ke konci života brýle se zvětšovacími sklíčky. Měl obrovské problémy s močením, trvalo mu prý "hodiny" než ze sebe dostal pár kapek a často končil pomočováním.

Během procesu se již dostalo na veřejnost, že Jackson měl v době smrti zavedený katétr a v nose měl hadičku, kterou mu byl průběžně dodáván kyslík.

Podle Murraye měl Jackson problémy se životosprávou - skoro nejedl a nepil. Lékař u něho několikrát zasahoval kvůli zpěvákově dehydrataci. Jackson si stěžoval, že byl nucen jíst v dětství, takže se mu stravování zošklivilo. Ke konci života se občas přemohl k tomu, aby si dal kuřecí maso s rýží.

Když byl ještě Jackson aktivnější, často také navštěvoval renomovaného kožního lékaře z milionářské čtvrti Beverley Hills. Konzultace pro něho byly podle svědectví jeho spolupracovníků tak vyčerpávající, že potřeboval nejméně 24 hodin na to, aby si odpočinul. Šlo prý o jeho "nejhorší dny" na scéně.

Lékaři hrozí vězení

Murray, kterému hrozí čtyři roky vězení, přiznal, že zpěvákovi ráno před smrtí podal anestetikum propofol. Látku užívanou k uvedení do narkózy si prý Jackson vyžádal, protože mu nezabíraly léky na spaní. Podle Murrayových obhájců si zpěvák dal ale sám později další dávku navíc, což způsobilo jeho okamžitou smrt.

Soudní lékař Christopher Rogers, který provedl pitvu Jacksonova těla, v úterý ale toto tvrzení vyvracel s tím, že by Jackson, který již pod vlivem propofolu byl, musel mít sílu vstát a látku do sebe vpravit, a to všechno ve dvou minutách, kdy se od něho Murray podle vlastní výpovědi vzdálil. To označil Rogers za nemožné.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám