Hlavní obsah

Matka s otčímem za trest zavírali syna do rakve ve sklepě

Novinky, Markéta Klánská
Scarton

Rodiče ze Scartonu na severovýchodě Pensylvánie v USA byli obviněni z ohrožování a nezákonného omezování dítěte. Svého sedmiletého syna totiž zavírali v rakvi, poutali ho v temném špinavém sklepení k židli a strašili ho nadpřirozenými bytostmi.

Článek

Když se sedmiletý chlapec vrátil v pondělí 26. září domů, jeho nevlastní otec, 31letý Brian Sleboda, ho zavřel za trest do rakve ve sklepě. Nejprve mu navlékl plenky, a poté zajistil rakev zvenčí židlí. Nakonec odešel a temné sklepení zamkl.

Chlapec se z rakve přesto vysvobodil a začal volat o pomoc. Zaslechli ho sousedé, kteří okamžitě zavolali policii. Strážci zákona chlapce našli, jak sedí u vchodu do sklepa pouze v tričku a plenkách.

„Přišli jste mi pomoct?“ zeptal se chlapec příchozích policistů a s úlevou objal důstojnici Melissu Forsettovou.

Policisté ve sklepě našli podomácku vyrobenou rakev, rozbitý záchod plný much, jeden chabý zdroj světla a silný řetěz, kterým rodiče syna strašili. Špinavý a ohořelý dům plný hmyzu byl navíc vyhodnocen jako neobyvatelný, uvedl regionální deník Times-Tribune.

Zatčení následovalo až po osmi dnech

Když se matka, 26letá Lori Gardnerová, vrátila toho dne domů, argumentovala tím, že její syn sice skončil za trest ve sklepě, dveře však nebyly zamčené. Dveře ale zamčené byly. Gardnerová nakonec uznala, že syna občas poutala lepicí páskou, ale jen v rámci jakési hry.

Nevěrohodná výpověď Gardnerové však nevedla k okamžitému zatčení. Podle policistů muselo dítě nejprve absolvovat sezení s psychologem. Teprve na základě chlapcovy výpovědi, že byl často zavírán do sklepení a různým způsobem týrán, byla proti jeho rodičům vznesena obvinění.

Gardnerová a její druh Sleboda tedy v úterý 4. října skončili ve věznici v okrese Lackawanna, kam byli převezeni z policejní stanice ve Scartonu. Každému zvlášť byla vyměřena kauce ve výši 60 000 dolarů (přes milión korun), uvedl regionální zpravodajský server MyFox.

„Je to děsivý zločin,“ řekl detektiv seržant Bob Martin, který byl zapojen do případu.

V současné době je sedmiletý chlapec i se svým dvouletým sourozencem v péči odpovědných úřadů.

Reklama

Výběr článků

Načítám