Hlavní obsah

Miliardář Soros podporuje protesty na Wall Streetu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Investor a miliardář maďarského původu, který vydělal ohromné peníze spekulacemi a na pohybu měn, vyjádřil podle BBC sympatie lidem, kteří protestují na Wall Streetu proti zpupnosti bankéřů. Uvedl, že chápe rozhořčení daňových poplatníků vůči bankám, které mají stále ohromné zisky.

Foto: Profimedia.cz

George Soros, wall,street,protest

Článek

„Rozhodnutí neposkytnout kapitálové injekce bankám, ale ulevit jim od jejich špatných aktiv a pak je nechat, aby si dále vydělávaly, jak jsou zvyklé, ponechalo bankám ohromné zisky a umožnilo jim vyplatit ohromné bonusy,“ řekl Soros na tiskové konferenci v OSN, kde oznámil, že dá na rozvojové projekty v Africe 40 miliónů dolarů.

Během protestů proti Wall Streetu, které Soros podpořil,  bylo v sobotu na Brooklynském mostu zadrženo sedm set lidí. [celá zpráva]

V pondělí demonstranti převlečení za korporátní zombie pojídali na ulici falešné peníze. Protesty už trvají třetí týden. Ve středu se mají k demonstrantům připojit odboráři z unie učitelů a pracovníků v dopravě.

Okupace "Wall Streetu" se také pomalu šíří do dalších měst včetně Chicaga, Los Angeles, Bostonu i v Columbusu. O organizaci podobného protestu se mluví už v Kanadě a dalších zemích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám