Hlavní obsah

Desetiletý kluk postřelil ve třídě učitelku a poté spáchal sebevraždu

Novinky, Jakub Kynčl
Sao Caetano do Sul

Desetiletý Brazilec Davi Nogueira ze Sao Caetano do Sul ve státě Sao Paulo požádal o uvolnění ze třídy na toaletu. Když se vrátil, dvěma výstřely z revolveru ráže .38 postřelil před 25 spolužáky svou 38letou učitelku Rosileide Queiros de Oliveirovou, která se v krvi zhroutila k zemi. Poté vyběhl na chodbu a tam se zabil výstřelem z téhož revolveru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Desetiletý školák postřelil učitelku, pak se zabilVideo: Reuters

 
Článek

Učitelka byla během několika minut převezena vrtulníkem do nemocnice, kde se zotavuje ze svých zranění. Má zlomenou kyčel a čéšku v koleni. I malý David byl převezen do nemocnice, ale zemřel jen krátce poté. Krvavá střelba se odehrála ve čtvrtek odpoledne v hlavní státní škole Alcina Dantas Feijao v Sao Caetano do Sul.

"Chlapec požádal o povolení zajít si na toaletu. Když se vrátil, začal střílet na učitelku. Poté vyběhl na chodbu a zastřelil se," informoval Robinson Castropil z vojenské policie.

Policie nyní vyšetřuje, jak se chlapec dostal k revolveru a jaké byly jeho motivy k tak hrůznému činu. Jeho přátele prý uvedli, že den před tragédií mluvil o tom, že svou učitelku zastřelí. Svůj motiv prý ale neuvedl.

Sousedé rodiny jsou z činu malého chlapce vyděšení. Devětačtyřicetiletý soused Paulo Roberto Caetano da Silva popsal Daviho jako tichého a slušného. Bylo to podle něj hodné dítě. Sám prý nedokáže pochopit, že něco takového udělal.

Reklama

Výběr článků

Načítám