Hlavní obsah

Pašerák spolykal téměř kilo drog, odhalil ho rentgen

Novinky, Markéta Klánská
Sao Paulo

Pašeráci drog jsou velmi vynalézaví a nebrání se nejrůznějším řešením. Brazilská policie chytila na letišti v Sao Paulu dvacetiletého Ira, který se rozhodl, že ilegální náklad převeze ve svých vnitřnostech. Rentgen odhalil, že má v sobě neuvěřitelných 830 gramů kokainu v 72 samostatných balíčcích, uvedl deník Irish Independent.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na rentgen dvacetiletého Ira, který pašoval ve svém těle drogy

Článek

Dvacetiletý muž, který byl identifikován pouze jako P. B. B., se minulý týden snažil nastoupit na let ze Sao Paula do portugalského Lisabonu, aby se posléze dostal do Bruselu v Belgii. Byl však nervózní a působil podezřele.

Policie ho tedy na letišti Congonhas zadržela a pomocí rentgenu odhalila, že muž zejména ve svém žaludku ukrývá neuvěřitelných 830 gramů kokainu v hodnotě asi 150 000 euro (3 700 000 korun).

Foto: Profimedia.cz

Rentgenový snímek dvacetiletého Ira, který chtěl z Brazílie propašovat 72 balíčků kokainu

Pašerák byl převezen do nemocnice, kde mu všech 72 balíčků odstranili z těla ven. Nyní čelí obvinění z mezinárodního obchodování s drogami a hrozí mu trest ve výši až 15 let.

Drogová brána do světa

Mezinárodním letištěm v Sao Paulu projde denně více než 70 000 lidí a přibližně asi pět z nich je zatčeno za pašování drog. Toto letiště, které má spojení do 53 zemí, je totiž považováno za hlavní bránu, přes kterou se drogy z Jižní Ameriky dostávají do zbytku světa.

Největší zastoupení mezi pašeráky mají lidé z jižní Afriky, kteří žijí v chudobě a vidina rychle vydělaných peněz je tak pro ně velmi lákavá. Věznice v Sao Paulu má ale za svými zdmi pašeráky z celého světa.

Trestněprávní systém je však v Brazílii zoufale pomalý a může trvat až šest měsíců, než se zatčený dostane poprvé před soud, popřípadě 12 měsíců, než je vynesen rozsudek. Když si poté vězni odpykají dvě třetiny trestu, mohou být propuštěni na podmínku. Nesmí však opustit zemi, což může uvrhnout cizince bez zaměstnání a rodiny do velmi obtížné situace.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám