Hlavní obsah

Jediného přeživšího ze zříceného letadla v Bolívii zachránila krvavá šipka

V Bolívii se minulý týden v úterý zřítilo menší letadlo společnosti Aerocon. Z devíti lidí na jeho palubě přežil pouze jediný. Deníku La Razón pověděl, že přežil díky dovednostem, jež si osvojil jako dítě ve skautském oddíle.

Foto: Reuters

Záchranáři Vidala našli až po 62 hodinách.

Článek

Pětatřicetiletý obchodník s kosmetikou a farmaky Minor Vidal seděl v zadní části letadla směřujícího ze Santa Cruzu na Trinidad, když se stroj nad Amazonií v úterý v noci zřítil. Byl jediný, kdo přežil. Měl vážná zranění hlavy a hrudníku, ale zůstal při vědomí.

„Letadlo se zřítilo v noci, kolem hořelo a čpělo palivo,“ popsal Vidal. „Zprvu, když jsem ještě nic neviděl, jsem slyšel křik, ale potom všechno utichlo. Ta chvíle byla strašná,“ dodal.

Záchranáři jej našli až za 62 hodin. Vidal podle svých slov přežil díky poznatkům, které získal jako skaut. Živil se hmyzem, pil přes oděv filtrovanou vodu nebo vlastní moč a vlastní krví namaloval u letadla šipku, aby záchranáři věděli, jakým směrem se vydal. Pátrači ho takto objevili v pátek.

Příčiny nehody se vyšetřují, experti zkoumají letové záznamy z černých skříněk letadla. Podle místních zemědělců byla v oblasti špatná viditelnost.

Foto: Reuters

Minor Vidal měl vážná zranění hlavy a hrudníku.

Reklama

Výběr článků

Načítám