Hlavní obsah

Bachmannová by v křesle prezidenta USA zrušila ministerstvo školství

Novinky, CNN,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ultrakonzervativní americká politička Michele Bachmannová přišla v pondělí s dalším šokujícím plánem, co by udělala, pokud by byla zvolena za prezidentku USA. Zrušila by ministerstvo školství. Uvedla to v pondělí na fóru senátora Jima DeMinta, který je populární u příznivců hnutí Tea party.

Foto: Patrick Collard, Reuters

Republikánská kandidátka do Bílého domu Michele Bachmannová

Článek

Ministerstvo školství by na federální úrovni zrušila, „protože ústava přesně nevyčísluje ani neurčuje, jakou má hrát federální vláda roli při dohlížení na výchovu, kterou historicky vykonávali rodiče, místní komunity a vlády států (unie)“.

Podle ní lidé mohou vidět, že „současná vláda jedná za hranicemi ústavy“. Uvedla i podle ní nejkřiklavější případ, což je zákon o zdravotní péči. „Pravděpodobně nejzřejmější je Obamova péče,“ dala plánu prezidentovo jméno.

„Když pracuji s Kongresem USA, řídím se principem, že vláda pracuje nejlépe, když jedná v rámci hranic daných ústavou,“ řekla a připojila útok na Obamu: „Současný prezident USA selhal při pochopení tohoto principu.“

Sama podtrhla, že rozumí ústavě a uvědomuje si potřebu vrátit se k omezené federální vládě.

Dále dodala, že by chtěla zakázat potraty. Rozvoji ekonomiky a zaměstnanosti by podle ní pomohla reforma daní pro podnikatele. „Věřím v zisk a jsem přesvědčena, že zisk je dobrý,“ sdělila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám