Hlavní obsah

V USA chytili medvěda, který mohl zabít turistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Yellowstonském národním parku, který se rozkládá mezi státy Wyoming, Montana a Idaho, byl chycen medvěd grizzly, který nedávno mohl zabít 59letého turistu. Podle mluvčího parku však není jisté, zda jde o totožnou šelmu, i když byl medvěd odchycen nedaleko místa tragédie.

Foto: Profimedia.cz

Medvěd grizzly. Ilustrační foto

Článek

Mrtvého objevili náhodně turisté minulý týden asi pět kilometrů od jedné z hlavních stezek. Muž byl identifikován v pondělí. Pitva ukázala, že muž podlehl těžkým zraněním způsobeným útokem medvěda. Byl to druhý smrtelný útok od července, kdy sedmapadesátiletého muže zabila medvědice s mláďaty.

Zvíře, které pracovníci parku nedaleko místa útoku v pátek lapili, byl samec grizzlyho starý asi 25 let a vážící 190 kilogramů. Podle mluvčího parku Ala Nashe správci vzali vzorek srsti a zvíře pustili zpět do přírody.

Pokud genetická analýza i další důkazy ukážou, že jde o stejného medvěda, který má na svědomí smrt devětapadesátiletého turisty, správa parku grizzlyho vystopuje a usmrtí, řekl mluvčí.

V Yellowstonském parku a okolí, kam loni přijelo 3,6 miliónu návštěvníků, žije podle odhadů nejméně 600, ale možná i přes 1000 medvědů grizzly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám