Hlavní obsah

Aligátor ukousl nohu devadesátileté ženě

– Miami
Novinky,

Devadesátileté Američance Margaret Webbové museli po útoku aligátora amputovat levou nohu pod kolenem, uvedl web Naplesnews.com. Žena je v kómatu a zůstává v kritickém stavu. Ženu zachránil její známý, který na aligátora vystřelil.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Aligátor napadl ženu ve středu odpoledne ve městě Copeland vzdáleném asi 80 kilometrů od Miami. Procházela se po okraji svého dvorku, kde je kanál, když ji plaz napadl, aniž by ho nějak vyprovokovala. Podle některých zpráv se ale žena snažila aligátora zahnat, neboť se bála o své kočky.

Slečnu Webbovou zachránil její známý Dwain Daniels III, který náhodou jel kolem. Když aligátor uvolnil stisk, vytáhl ženu z kanálu. Plaz se ale nemínil vzdát, třikrát přelezl přes hranu čtyřmetrového kanálu, tak Daniels ze svého nákladního auta vytáhl pušku ráže 0.22 palce a střelil ho mezi oči. Ten pak zmizel.

„Vím kam jsem ho střelil, a jestli pronikla kulka dovnitř, jak by měla, tak je mrtvý,“ uvedl třicetiletý střelec.

Aligátora se nepodařilo najít, uvedla mluvčí floridského Úřadu pro ochranu ryb a divoké přírody Gabriella Ferrarová: „Je nepravděpodobné, že najdeme nebo že zachráníme tohoto aligátora. Je tu silný proud, který ho mohl odnést živého, zraněného nebo mrtvého celé míle daleko.“ Proud byl silný, protože se upouštěla přehrada.

Podle floridských úřadů na ochranu přírody jsou aligátoři v tuto roční dobu nejaktivnější a každoročně tak bývá hlášeno nejvíc jejich střetů s lidmi.

Nohu ženě amputovali z obav z infekce. Aligátoři mají v čelistech velké množství nebezpečných bakterií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám