Hlavní obsah

Strauss-Kahn by neměl na napadení pokojské dost síly, tvrdí obhájce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Bývalý šéf Mezinárodního měnového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahn, jehož obvinění ze sexuálního útoku v úterý newyorský soud stáhl, měl s údajnou obětí Nafissatou Diallovou pohlavní styk, ale dobrovolný. Prohlásil to v úterý Strauss-Kahnův obhájce Benjamin Brafman, který dodal, že tělesné dispozice obou aktérů incidentu násilný sexuální kontakt vylučují.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Strauss-Kahn odjel se svou manželkou na večeři po zproštění obviněníVideo: Reuters

 
Článek

"Bylo to rychlé, vstřícné a ona to chtěla," řekl Brafman agentuře Reuters. Soud v úterý stáhl obžalobu kvůli nedůvěryhodnosti pokojské Diallové, která vyšetřovatelům opakovaně lhala o své minulosti. [celá zpráva]

Foto: Todd Heisler, Reuters

Dominique Strauss-Kahn a Nafissatou Diallová

Údajná oběť útoku tvrdila, že ji Strauss-Kahn přinutil k orálnímu styku, což bývalý šéf MMF odmítá. Podle Brafmana je její verze neudržitelná, "protože nad Straussem-Khanem ční jak věž". Kdyby podle obhájce došlo k pěstnímu souboji, o 30 let mladší žena by nejspíš vyhrála. Šedovlasý politik by sotva přemohl o deset centimetrů vyšší, statnou ženu v nejlepších letech, jejíž zaměstnání vyžaduje fyzickou sílu, podotkl advokát.

"Skutečnost, že Strauss-Kahnovo ani její tělo nenesou stopy zranění, ukazuje, že věc se nestala tak, jak Diallová líčí," řekl Brafman.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám