Hlavní obsah

Žalobce stáhl obvinění proti Straussi-Kahnovi

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York
Aktualizováno

Newyorský žalobce stáhl v pondělí večer obvinění proti bývalému šéfovi mezinárodního měnového fondu Dominiqueovi Straussi-Kahnovi. Byl obviněn z pokusu o znásilnění pokojské Nafissatou Diallové. Uvedla to agentura Reuters. Návrh na stažení předloží prokurátor soudu, očekává se, že s ním soudce bude souhlasit.

Foto: Emmanuel Dunand, Reuters

Dominique Strauss-Kahn u soudu v New Yorku

Článek

Žalobce uvedl, že soud požádá o stažení obvinění po jednání s pokojskou, kterou si předvolal do své kanceláře. V úterý o něm rozhodne soud, zřejmě půjde o pouhou formalitu.

Diallovou doprovázel i její advokát Kenneth Thompson. Ten ještě před jednáním uvedl, že očekává, že obvinění bude staženo.

Právníci Diallové se proti odložení případu rozhodli bojovat i za pomoci žádosti soudci, aby odvolal stávajícího státního zástupce a jmenoval zvláštního prokurátora. Podle odborníků však neměla žádost šance na úspěch.

Výpověď Diallové je považována za nevěrohodnou. Žena je napojena na podsvětí, zná se s lidmi, kteří prodávají drogy. Na její účet přicházely značné částky, jejichž původ nebyla schopna vysvětlit, zřejmě šlo o peníze z drog, které prodávali její známí. Měla také velmi vysoké účty za několik telefonů a pravděpodobně se věnovala prostituci.

Hlavně však se svým přítelem, který byl zatčen kvůli tomu, že měl u sebe velké množství marihuany po telefonu bavila o tom, že mu pomůže a v případě obvinění Strausse-Kahna ví, co dělá.

Diallová Strausse-Kahna obvinila, že ji neurvale sexuálně napadl a přinutil k orálnímu sexu. Strauss-Kahn nikdy nepopíral, že by s ní měl styk, ostatně na jejím oděvu bylo zjištěno jeho sperma, ale tvrdil, že žena s aktem souhlasila.

Reklama

Výběr článků

Načítám