Hlavní obsah

USA děsí vzestup Sovětského svazu, varovala kandidátka republikánů

Novinky, rei
Washington

Prezidentská kandidátka amerických republikánů Michele Bachmannová si ušila z ostudy kabát, když ve čtvrtek pronesla, že Američané jsou zděšeni škrty v rozpočtu armády USA v době, kdy je na cestě stát se světovou mocností Sovětský svaz. Bachmannová to řekla v rozhovoru pro Křesťanské rádio.

Foto: Patrick Collard, Reuters

Republikánská kandidátka do Bílého domu Michele Bachmannová

Článek

Na dotaz moderátora, co trápí Američany, s nimiž se Bachmannová setkala při svých cestách po Jižní Karolíně, Iowě či New Hampshiru, odpověděla: „Není to jednotné. Týká se to zaměstnání a ekonomiky. To ale neznamená, že lidé zapomněli na ochranu života, manželství a svatost rodiny.“

„Co ale lidé vnímají, to je strach, že Spojené státy jsou v nezadržitelném úpadku. Vidí vzestup Číny, vzestup Indie, vzestup Sovětského svazu a naše pokračující ztráty ve vojenské oblasti. A zvláště teď s tím chybným zákonem o navýšení dluhového stropu jsme umožnili prezidentovi Obamovi, aby první seškrtal pět miliard z obranného rozpočtu v době, kdy bojujeme ve třech válkách,“ dodala.

Kongresmanka Bachmannová je podporovatelkou a oblíbenkyní konzervativně-liberálního hnutí Tea Party. Nedávno vyhrála nezávazné hlasování o kandidátech v Iowě, kde se již za pět měsíců uskuteční první primárky před volbami prezidenta. Bachmannová v hlasování porazila i politického matadora Rona Paula. Mitt Romney, jeden z největších republikánských favoritů, se ale hlasování neúčastnil.

Sovětský svaz přestal existovat před dvaceti lety.

Reklama

Výběr článků

Načítám