Hlavní obsah

Pachatele, který dal Australance na krk atrapu bomby, prozradil e-mail

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Louisville

K zatčení 50letého Paula Douglase Peterse, který je obviněn, že vtrhl do domu jedné z nejbohatších rodin v Sydney a 18leté dívce tam připevnil na krk obojek s údajnou bombou, vedl e-mail. Peters byl zatčen v pondělí v Lexingtonu v americkém státě Kentucky.

Článek

Maskovaný muž s baseballovou pálkou vtrhl do domu obchodníka William Pulvera 3. srpna. Pulverova dcera Madeleine v té době byla doma sama, ve svém pokoji se připravovala na zkoušku ve škole. Muž jí ke krku řetězem připevnil krabičku.

„Počítej do dvou set. Já se vrátím. Jestli se pohneš, vidím tě, hned jsem tu,“ řekl útočník dívce a zmizel. V soudním spise se píše, že dívka byla „nanejvýš vyděšena“. Nějaký čas tam seděla a myslela si, že muž vykrádá dům. Po několika minutách zakřičela, ale žádná odpověď se nedostavila. Rozhodla se proto poslat textovou zprávu matce a zavolat otci, aby zburcovali policii.

U obojku byl také vzkaz. „Uvnitř malé černé kombinované krabičky k vám byla dodána nová mocná technologie plastické trhaviny. Krabička má nastraženou past. Bezpečně ji lze otevřít pouze, když budete následovat podmínky,“ stálo v něm.

Foto: Profimedia.cz

Napadená Madeleine Pulverová

Přivolaní policisté zařízení opakovaně zkoumali, mimo jiné došlo na několik rentgenových prohlídek, a nakonec po deseti hodinách dívčina martyria obojek odstranili. Policie bizarní příhodu spojuje s pokusem o vydírání otce Madeleine, který vede společnost obchodující na internetu. „Paul Douglas Peters byl v minulosti zaměstnán společností, jež měla spojení s rodinou oběti,“ potvrdili vyšetřovatelé.

E-mail jel zkontrolovat do knihovny

K Petersově zatčení 15 000 kilometrů od Sydney vedla e-mailová adresa, kterou připojil ke vzkazu. Jméno schránky dirkstraun1840@gmail.com odkazovalo na román James Clavella Tchaj-pan. Je v něm popisován pokus obchodníka z 19. století zničit svého konkurenta.

Policisté zjistili, že se na zmíněnou adresu pár hodin po incidentu někdo přihlásil z veřejné knihovny. Záznam z průmyslové kamery vydal podobu muže, jehož poznali i svědkové. Muž ke knihovně dorazil v Range Roveru. Jeho poznávací značku nešlo přečíst, přesto se policisté po nějakém čase dobrali k osobě majitele. Pak už nebylo obtížné zjistit, že Peters pět dní po incidentu odletěl do Chicaga a odtud do Louisville.

Agenti FBI, které Australané upozornili, Peterse zatkli v domě jeho bývalé ženy v Lexingtonu. Vyšetřovatelé se domnívají, že exmanželka nemá s případem nic společného.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám