Hlavní obsah

Obama vyrazil v autobuse za voliči

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

I když volby jsou až příští rok, prezident Barack Obama už sáhl po tradičním nástroji amerických volebních kampaní. Autobusem totiž v pondělí na tři dny vyrazil do tří amerických států – Minnesoty, Illinois a také Iowy, kde si o víkendu sondážně změřili síly republikáni soutěžící o právo vyzvat ho ve volbách 2012.

Foto: Jason Reed, Reuters

Prezident Obama opouští Cannon Falls v Minnesotě.

Článek

Prezident se vydal na cestu v době, kdy jeho preference v průzkumu Gallupova institutu poprvé klesly pod úroveň 40 procent (39).

Jeho první zastávkou bylo městečko Cannon Falls, kde byl naposledy prezident Calvin Coolidge v roce 1928. Bílý dům cestu prezentuje jako oficiální. Jeho mluvčí cestu hájil a tvrdil, že je součástí prezidentových snah důkladně poznat, jak se ekonomické potíže odrážejí v každodenním životě řadových Američanů.

Vedení Republikánské strany ale start Obamova autobusového turné hodnotilo velmi ironicky. „Je to zcela nepolitická akce administrativy hrazená daňovými poplatníky, jež čirou náhodou křižuje několik států, které jsou klíčové pro prezidentovo znovuzvolení,“ uvedli republikáni ve svém prohlášení.

Reklama

Výběr článků

Načítám