Hlavní obsah

Policie rozháněla lidi na premiéře filmu v Los Angeles

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

V nepokoje se v Los Angeles zvrhla středeční premiéra dokumentárního filmu Electric Daisy Carnival o stejnojmenném festivalu techno hudby. Tisíce lidí se snažily na akci dostat bez lístku, a musela tak proti nim zasáhnout policie. Informoval o tom dnes list The Los Angeles Times.

Článek

Někteří lidé na policisty na prostranství před proslulým Graumanovým Čínským kinem v Hollywoodu házeli láhve. Jiní podle svědků tancovali na policejních autech, posmívali se policistům anebo si lehali na silnici. Policie poté uzavřela ulice okolo kina a proti přítomným zakročila.

Na místě také zřídila provizorní vězení. Kvůli vandalismu policisté zatkli nejméně dva lidi. "Věděl jsem, že se to vymkne z ruky, když se začali posmívat policii," podotkl dvacetiletý Adam Bloch, který vše sledoval z budovy naproti kinu, kde pracuje.

Na premiéru dorazily celebrity a vystupovali tam akrobati a dýdžejové. Jeden z nich, DJ Kaskade, měl zřejmě podíl na tom, že se premiéra zvrtla. O akci totiž informoval na svém účtu na sociální síti Twitter. Následně se před kinem začal shromažďovat dav nepozvaných lidí.

"Uvidíme, zda dnes bude fungovat kouzlo sociálních sítí," napsal dýdžej na Twitteru. Pak uvedl, že na místě bude on a reproduktory a že to znamená pouliční party. Když se později začala situace vymykat kontrole, začal všechny vyzývat, ať jdou domů.

Kontroverze přitom obklopuje i samotný festival Electric Daisy Carnival, kterému se věnuje film. Na akci, kterou navštěvují desítky tisíc lidí, totiž loni v Los Angeles na předávkování zemřela patnáctiletá dívka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám