Hlavní obsah

Chávez navzdory rakovině půjde do voleb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Caracas
Aktualizováno

Poradce venezuelského prezidenta Huga Cháveze v pondělí prohlásil, že Chávez bude usilovat o znovuzvolení do prezidentské funkce při hlasování plánovaném na příští rok. Ministr financí Jorge Giordani se tak vyjádřil v době, kdy Chávez svádí těžký boj s rakovinou.

Foto: Reuters

Venezuelský prezident Hugo Chávez

Článek

"Není pochyb o tom, že půjde do voleb v roce 2012 a že tady bude ještě řadu dalších let," řekl Giordani v rozhovoru pro venezuelskou státní televizi.

Chávez přitom v neděli, den po příletu na Kubu k léčebné kúře po vyoperování rakovinného nádoru, konstatoval, že "vede boj o život". Šestapadesátiletý prezident, který je u moci již více než 12 let, se na Kubě před necelým měsícem podrobil operaci, při níž mu byl vyňat rakovinný nádor z pánevní oblasti. Následná léčba zahrnuje i chemoterapii.

Chávez sám v pondělí naznačil, že navzdory nemoci má v úmyslu zúčastnit se předvolební kampaně. V jedné z pondělních zpráv na twitteru vyzval své stoupence, aby si poslechli Giordaniho interview. Ve druhé zprávě pak optimisticky píše: "Dobré ráno, krásná Venezuelo! Jsem připraven na další den boje o život. Budeme žít a zvítězíme!"

Reklama

Související články

Cháveze na Kubě operovali

Venezuelský prezident Hugo Chávez se na Kubě zotavuje po operaci, kterou zde podstoupil minulý týden, informovala televize Telesur. Lékaři Chávezovi odstranili...

Výběr článků

Načítám