Hlavní obsah

Zloděje Picassova obrazu dopadla policie, z vazby se dostane jen za pět miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Francisco

Americká policie zadržela pravděpodobného pachatele krádeže obrazu Pabla Picassa v galerii v San Francisku. Zajistila přitom i uloupenou perokresbu pod názvem Tete de Femme (Hlava ženy) z roku 1965, oznámily ve čtvrtek americké úřady.

Článek

Zloděj se krádeže dopustil v úterý dopoledne. Obraz, který byl podle agentury AP nedávno vydražen za 122.500 dolarů (přes dva milióny korun) a který podle policie má nyní odhadovanou hodnotu 275.000 dolarů (4,6 miliónu korun), strhl pachatel ze zdi. S lupem pak uprchl v taxíku, který na něho čekal před vchodem.

Jednatřicetiletého Marka Luga vypátrala policie pomocí videozáznamu z bezpečnostní kamery z restaurace naproti galerii. Nyní je muž držen ve vazbě, z níž se může dostat podmíněně na svobodu při zaplacení kauce pěti milionů dolarů.

Vyšetřovatelé jsou podle AP přesvědčení, že Lugo, který čelí rovněž obvinění z držení drog, jednal na vlastní pěst a že se chystal obraz prodat zatím neznámé osobě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám