Hlavní obsah

Američtí policisté odpálili dvě tuny ilegální pyrotechniky

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Den Nezávislosti je v USA každoročně tou nejokázalejší oslavou, na kterou se netěší jen malé děti, ale i dospělí. K oslavám neoddělitelně patří i velké ohňostroje, které odpalují lidé po celé zemi. Newyorská policie tak podnikla zátah na prodejce ilegální pyrotechniky a zabavené zboží okamžitě zlikvidovala.

Článek

Newyorští policisté si uspořádali své vlastní oslavy Dne Nezávislosti o dva dny dříve. V sobotu totiž řízeně zničili celkem asi 2270 kilogramů ilegální pyrotechniky, kterou se jim podařilo v předchozích dnech zabavit. Šlo o různé druhy pyrotechniky, od petard po profesionální sestavy.

Starosta New Yorku Michael Bloomberg při té příležitosti varoval, že pyrotechnika v rukou amatérů může být extrémně nebezpečná.

"Tvrdě jsme pracovali na tom, aby se nám povedlo udeřit proti prodeji a užívání ilegální pyrotechniky. Naší snahou je to, aby se něco takového vůbec nedostalo do města," uvedl Bloomberg, který na minutový odstřel pyrotechniky na střelnici ve čtvrti Bronx sám dohlížel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám