Hlavní obsah

Dvouleté dítě utrpělo vážné popáleniny přímo na dětském hřišti

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bethlehem

Tajný výlet ve dvou letech na hřiště nemusí dopadnout vůbec dobře. Důkazem je případ dvouletého amerického chlapce Alexe Lopeze, který v nestřežené chvíli utekl rodičům z domu a sám se vydal směrem k hřišti. Velká vedra však rozžhavila gumové součásti hřiště na obrovské teploty a Alex utrpěl vážné popáleniny chodidel.

Článek

"To horko pod nohama ho vyděsilo. Chvíli stál na jednom místě a pak začal poskakovat. Než jsem se k němu ale dostala, tak už bohužel kůže na jeho chodidlech dostala co proto. Alex na nich utrpěl popáleniny prvního a druhého stupně," uvedla chlapcova matka Yesenia Figueraová.

Hlavním nebezpečím je podle odborníků to, že mnoho dětských hřišť má nějaké gumové součásti, které se mohou rozehřát až na teploty převyšující 70 stupňů Celsia. Americký New York Times v několika případech naměřil dokonce vysoce nebezpečných 71 stupňů.

Mluvčí nemocnice v Lehigh Valley, kde malého Alexe ošetřili, si myslí, že rizik v podobě popálení čeká na malé děti však daleko více. Nejvíce dětí prý skončí v jejich nemocnici s popáleninami z kovových dveří a předmětů. Připouští však, že guma na dětském hřišti praktická ani trochu není, zejména pak přímo na zemi.

Matka popáleného chlapce již obec zažádala, aby gumové součásti hřiště vyměnila za dřevěné, u nichž žádné nebezpečí pro malé děti nehrozí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám