Hlavní obsah

V Mexiku odhalili dvoupatrovou podzemní laboratoř na drogy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexiko

Podzemní laboratoř na výrobu syntetických drog objevili vojáci v severozápadním Mexiku. I podle mexického ministerstva obrany je dvoupatrová laboratoř v této zemi neobvyklou infrastrukturou, napsala v úterý agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Mexická policie

Článek

Při běžné hlídce v blízkosti Culiacánu, metropole státu Sinaloa, vojáci o víkendu narazili na "podzemní laboratoř z kovové konstrukce o dvou patrech". Součástí struktury byl i výtah a ventilace, uvedlo ministerstvo.

Zařízení o rozměrech deset krát 12 metrů šlo až do hloubky deseti metrů. V jednom podlaží byla kuchyně a určeno bylo jako obytný prostor, další bylo vybaveno zařízením na výrobu drog.

"Je to první laboratoř s infrastrukturou tohoto druhu", jaká kdy byla v Mexiku objevena, uvádí se ve zprávě ministerstva obrany.

Vojáci v laboratoři zabavili také 260 kilogramů tablet metamfetaminu, 180 litrů metamfetaminu v tekutém stavu, 450 kilogramů louhu sodného, upřesnilo ministerstvo. Nezmiňuje se nicméně, jestli byl při akci někdo zatčen.

Stát Sinaloa je baštou drogového kartelu Joaquína Guzmána přezdívaného El Chapo (Prcek). Ten je považován za hlavního obchodníka s drogami v Mexiku. Sinaloa je také mezi pěti mexickými státy s největším počtem vražd spojených s organizovaným zločinem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám