Hlavní obsah

Kamera zachytila dramatickou záchranu hořícího motorkáře

Novinky, Markéta Kautznerová
Filadelfie

Záběry bezpečnostní kamery v ulici Wyoming ve Filadelfii ukazují dramatickou záchranu hořícího motorkáře. Žena za volantem auta svým bezohledným chováním způsobila nehodu a ujela. Motocyklista, který kvůli ní dostal smyk, uvízl v bezvědomí pod hořící motorkou. Nebýt pohotových lidí z okolí, nepochybně by uhořel.

Článek

Ve středu 22. června ráno se před okny městského dopravního podniku ve Filadelfii odehrála dramatická scéna. Čtyřiadvacetiletý Walter Rivera z Feltonville jel bez helmy a pouze v kraťasech na své motorce Suzuki. Těsně před ním řidička auta provedla nepovolený obrat do protisměru a on dostal smyk. S ohnivou stopou za sebou spadl a uvízl pod hořící motorkou.

John Solecki, 51letý manažer daňového oddělení městského dopravního podniku, ve své kanceláři právě kontroloval emaily, když skrze zavřené okno uslyšel skřípění pneumatik a náraz.

Řidič utrpěl rozsáhlé popáleniny

„Viděl jsem motorkáře pohlceného plameny,“ řekl Solecki internetovému serveru philly.com. Spolu s kolegou okamžitě vyběhli ven, odtáhli Riveru na druhou stranu ulice a začali ho hasit oblečením.

„Měl nohy v plamenech, ale nešly uhasit. Podle jednoho z hasičů je měl polité benzínem,“ dodal Solecki.

Svou kancelář opustil také 49letý Joseph Benedict, který hasicím přístrojem Riveru uhasil a marně se snažil zkrotit i plameny šlehající z motorky.

Během chvilky se kolem srotil dav, hasiči a záchranná služba dorazili asi po sedmi minutách. Mezitím Rivera znovu nabyl vědomí a začal křičel bolestí. Nyní je v kritickém stavu s popáleninami třetího stupně, uvedla místní policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám