Hlavní obsah

Chávez možná tají vážnější zdravotní potíže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Caracas

Zdravotní stav venezuelského prezidenta Huga Cháveze je zřejmě vážnější, než se předpokládalo. Podle agentury DPA to vyplývá ze sobotního komentáře venezuelského ministra zahraničí Nicoláse Madura. Chávez na Kubě podstoupil operaci hnisavého ložiska, ale od té doby už dva týdny nevystoupil na veřejnosti.

Foto: Ueslei Marcelino, Reuters

Venezuelský prezident Hugo Chávez

Článek

"Boj, který vede prezident Chávez o své zdraví, musí být bojem nás všech, bojem o život a o bezprostřední budoucnost naší vlasti," prohlásil Maduro v televizním rozhovoru. Bližší informace o Chávezovu stavu ale neuvedl.

Chávezovi na Kubě 10. června odstranili hnisavé ložisko v pánevní oblasti. [celá zpráva]

Prezident, který se velmi často objevoval v médiích, se poté na dva týdny zcela odmlčel a v pátek pouze poslal přes sociální síť Twitter pozdrav venezuelské armádě.

O zdravotním stavu prezidenta zatím nebyla vydána žádná oficiální zpráva. Není také jisté, kdy se vrátí do Venezuely, ačkoliv jeho kancelář předminulý týden tvrdila, že bude za pár dní zpět.

O tom, že Chávezův zdravotní stav může být vážnější, spekulují už týden některá americká média. Ticho kolem Cháveze přirovnávají k tajnostem kolem operace břicha kubánského exprezidenta Fidela Castra v roce 2006.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám