Hlavní obsah

Otec věznil svého syna dva měsíce v krabici

Novinky, Markéta Kautznerová
Santa Cruz

Dlouhé dva měsíce musel žít zavřený v krabici, bylo ho vidět jen skrz drobné otvory. Jednadvacetiletý Johan Knelsen tiše čekal na policii, která ho ve středu zachránila z jeho stísněného vězení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Chlapec žil dva měsíce v dřevěné krabici, věznil ho v ní vlastní otecVideo: Reuters

 
Článek

Místní policie uvádí, že Johana zavřel do krabice jeho otec, Kanaďan David Knelsen, aby ho tak potrestal. Jeho syn je prý mentálně postižený a ukradl tři kuřata.

Místní média spekulují, že byl tento mladý muž potrestán za užívání telefonu. Rodina totiž žije v Santa Cruz na východě Bolívie a je součástí mennonitské komunity, která přísně následuje Bibli a vyhýbá se užívání moderních technologií. Tato informace je však nepotvrzená.

Na videu je vidět, jak Johan seděl uvnitř svého malého vězení a ukazoval zachráncům lahve, do kterých sbíral svou moč. Dále jim řekl, že mu odtud nedovolili vylézt už osm týdnů, uvedla agentura Reuters.

„Šel jsem ven, a když jsem se vrátil, byli tu na mě naštvaní. Nějací lidé mě svázali a otec mě strčil sem. Před osmi týdny,“ řekl Johan Knelsen.

„Jedl a spal jsem tady. Dělal jsem tu úplně všechno,“ dodal.

Šlo o omezování osobní svobody

Žalobce, který dostal případ na starosti, považuje podobné omezování svobody za protiprávní.

„Není přípustné, aby chlapce fyzicky a psychicky týrali uvnitř vězení. Je to naprosté zneuctění bolivijského práva,“ řekl žalobce Ever Merida.

Na pokyn policie musel otec bednu otevřít a pomoct synovi na nohy, aby tak nadobro opustil stísněný prostor vycpaný polštáři a plný lahví s močí.

Mennonitů je v Bolívii mnoho

V nížinách východní Bolívie jsou tucty osad mennonitů. V roce 2009 bylo zatčeno osm mužů z tohoto společenství v Bolívii a byli obžalováni ze znásilnění nejméně 60 žen z jejich farmářské osady, uvedla agentura Reuters.

Reklama

Výběr článků

Načítám