Hlavní obsah

Kongresman Weiner přiznal, že ženě poslal fotku svého rozkroku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Se slzami v očích se v pondělí americký kongresman Anthony Weiner přiznal, že na konci května poslal pomocí Twitteru mladé ženě fotku svého rozkroku. Dosud to přitom popíral a tvrdil, že jeho účet na Twitteru někdo zneužil. O skutečném původu fotografie v posledních dnech živě diskutovala média po celých Spojených státech.

Článek

„Hluboce lituji toho, co jsem udělal, ale nerezignuji,“ prohlásil Weiner, který se omluvil své rodině, svým voličům a spolupracovníkům. Zároveň ale přiznal, že se takového chování nedopustil poprvé. Za poslední tři roky prý „nepatřičným“ způsobem na internetu a po telefonu komunikoval celkem se šesti ženami.

Skandál propukl asi před týdnem, když internetové stránky konzervativního zaměření informovaly o tom, že jedenadvacetiletá americká studentka od Weinera dostala fotku mužského rozkroku v šedém spodním prádle. Šestačtyřicetiletý politik popíral, že by fotografii poslal, a tvrdil, že si není jistý, zda rozkrok na fotce vůbec patří jemu. V pondělí ale přiznal, že poté, co vše vyšlo najevo, zpanikařil a vymyslel si, že někdo jeho účet na Twitteru zneužil.

Weiner, jehož manželkou je dlouholetá poradkyně ministryně zahraničí Hillary Clintonové Huma Abedinová, je členem Sněmovny reprezentantů od roku 1998. V rámci demokratické strany je považován za jednoho z největších liberálů a spekulovalo se o tom, že by se v roce 2013 mohl stát starostou New Yorku.

Americkou veřejnost případ s fotkou zaujal nejen sám o sobě, ale i kvůli nepříliš šťastné jazykové shodě. Původně německým slovem „wiener“ (vídeňský) nebo zkomoleně „weiner“ se totiž v angličtině označuje druh párku a slangově také pánské přirození. Řada médií tak s gustem vtipkovala o Weinerově weineru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám