Hlavní obsah

Domácí vězení Strausse–Kahna: Steaky za čtyři tisíce korun

Právo, vpl

Dominique Strauss–Kahn (62), někdejší šéf Mezinárodního měnového fondu, obviněný ze znásilnění pokojské v newyorském hotelu, si do svého domácího vězení nechá posílat k večeři steaky za 240 dolarů (4 138 korun) za porci z noblesní restaurace Landmarc.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Takhle vypadá domácí vězení Dominiqua Strausse-Kahna - luxusní vila s parními lázněmiVideo: Reuters

 
Článek

List Daily News v sobotu dále napsal, že právníci přitom DSK, jak média Francouze označují, přesvědčovali, aby si objednal pizzu za deset dolarů. „Naléhali na něho, aby projevil trochu pokory, protože svým okázalým a poživačným životním stylem v Americe plus body nezíská,“ uvedl Daily News.

Foto: Reuters

Dominique Strauss-Kahn před nástupem do domácího vězení.

Obviněný však odmítl i sebeméně změnit návyky s tím, že kdyby se choval jinak, než obvykle, média i veřejnost by si to vyložily jako kajícnost a tudíž i přiznání.

Foto: Reuters

Místo dozorců hlídají v domácím vězení každý krok Strausse-Kahna novináři.

Televize CBS připomněla, že domácí vězení DSK – 630 metrů čtverečních rozlehlé apartmá na ulici Franklin Street v newyorské milionářské čtvrti Tribeca - zahrnuje fitness centrum, parní lázně, koupelnu s umělým vodopádem a střešní terasu.

Foto: Reuters

Domácí vězení Strausse-Kahna

Komplex musel projít úpravami tak, aby DSK mohl dodržet všechny podmínky dohledu stanovené soudem. Náklady ve výši 200 tisíc dolarů (3, 45 mil. korun) převzal v plné výši Dominique Strauss-Kahn.

Reklama

Výběr článků

Načítám