Hlavní obsah

Svědek natočil, jak americká policie brutálně zatýká vozíčkáře

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington D. C.

Po internetu koluje video natočené na mobilní telefon, na němž dva policisté ve Washingtonu D.C. brutálně zatýkají vozíčkáře. Snímek vyvolává mnoho otázek kolem podivných praktik policie při zatýkání, v tomto případě navíc tělesně postiženého muže.

Článek

Na videu dva strážníci z dopravní policie města Washington D.C. v USA vyrvali muže z jeho elektrického vozíku a praštili s ním o zem tak, že mu způsobili zranění. Pod zatýkaným mužem je dokonce vidět krvavá skvrna.

Podle mluvčího metropolitní policie strážníci muže opakovaně vybízeli, aby opustil zastávku, neboť požíval alkoholické nápoje. On však na jejich výstrahy nereagoval a odmítal odjet. Šarvátka s policií nakonec vyústila v to, že muž spadl z vozíku. Poté byl zatčen za napadení veřejného činitele a za požívání alkoholických nápojů na veřejnosti.

Amatérské video ovšem celou situaci změnilo. Policisté zapletení do incidentu byli dočasně suspendováni ze své funkce, dokud nebude ukončeno vyšetřování úřadu státního návladního. Podle deníku Washington Post tento úřad v úterý změnil mužovo obvinění z napadení veřejného činitele na přestupek. Incident je nadále v šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám