Hlavní obsah

Strauss-Kahn to zkusil i na dvě recepční a letušku

Právo, Novinky, Jakub Kynčl, vpl

Jen vteřiny předtím, než byl Dominique Strauss-Kahn vytažen z letadla a zatčen, pronesl poznámku směrem k letušce v první třídě. Otevřeně jí pochválil pozadí. Učinil tak navíc natolik nahlas, že to slyšeli i ostatní pasažéři cestující první třídou. "Quel beau cul," řekl doslovně Strauss-Kahn. Informoval o tom francouzský deník Le Point.

Článek

Bývalý šéf Mezinárodního měnového fondu Strauss-Kahn si ovšem přítomnosti dobře stavěné letušky dlouho neužíval. Jen o několik chvil později už 62letého finančníka odváděli newyorští policisté ven z letu společnosti Air France.

Vyšetřovatelé informovali, že Strauss-Kahn mimo jiné v pátek večer v hotelu nabídl pracovnici recepce pro VIP hosty, aby k němu zašla na skleničku. Další den to pak zkoušel na další recepční, která ho původně ubytovala. Té se pak zeptal, zda by s ním nechtěla sdílet láhev francouzského šampaňského Dom Perignon.

Strauss-Kahn je v současnosti venku z vězení na kauci šest miliónů dolarů. Byl obviněn ze sexuálního útoku na pokojskou. Předního francouzského socialistického politika, podezřelého ze znásilnění pokojské umístili do domácího vězení.

Místo původně plánovaného luxusního apartmá na Manhattanu bude zatím bydlet v jiném apartmá poblíž Ground Zero, tedy místa, které srovnaly se zemí teroristické útoky z 11. září 2001. Proti jeho přemístění do apartmá, které patří jeho manželce, se postavili ostatní obyvatelé budovy, protože se nechtěli dostat do centra zájmu médií.

Ačkoli byt, do něhož Strausse-Kahna z rozhodnutí soudu umístili, má nejvyšší standard, politik s ním není spokojen. Proto v něm podle rozhodnutí soudu setrvá jen několik dnů, než mu rodina najde „vhodnější“ místo pro domácí vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám